Giv den indiske klassiker et nyt tvist ved at tilsætte saftige kyllingekødboller og ristede tern af aubergine. Her får du opskriften på tikka masala med aubergine og kyllingekødboller
15 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
1 stor aubergine
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 dl græsk yoghurt
saft af 1 limefrugt
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
3 tsk. garam masala
2 tsk. salt
friskkværnet peber
KYLLINGEKØDBOLLER
400 g hakket kylling
2 fed hvidløg
1 spsk. garam masala
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
FLØDESAUCE
2 løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
smør til stegning
50 g mandler
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl hønsebouillon
1 tsk. gurkemeje
½ dl piskefløde
TIL SERVERING
frisk mynte
naanbrød
rucola
Opskrift - sådan laver du tikka masala med aubergine og kyllingekødboller
Skyl aubergine, og skær den i tern. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det sammen med yoghurt, limesaft, gurkemeje, paprika, chiliflager, garam masala, salt og peber i en skål. Vend auberginetern i marinaden.
KYLLINGEKØDBOLLER: Tænd ovnen på 225°. Rør kyllingekødet sammen med fintrevet hvidløg, garam masala, salt og peber. Fordel auberginetern og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på bagepladen. Steg det hele i ovnen i ca. 15 minutter, til aubergineternene er møre og kødet gennemstegt.
FLØDESAUCE: Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og lad dem stege med i gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op, og lad den simre i 5 minutter. Vend indholdet fra bagepladen i, og varm retten godt igennem. Rør fløde i.
SERVERING: Pynt retten med mynte, og servér med naanbrød og skyllet rucola.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.