Nem opskrift: Tomatrelish som tilbehør
Mad

Tomatrelish

7. april 2023
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Tomatrelish er et godt alternativ til klassisk ketchup, og den er supernem at lave selv. Brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter eller røget kød – få opskriften her.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rød peber
  • 8 store tomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk Gul Melatin
  • Syltekrydderier
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk farin
  • 1 tsk salt

Sådan laver du tomatrelish

  1. Skær peberfrugt, tomater, løg og hvidløg i mindre stykker, læg dem i en dyb bradepande og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
  2. Rør rundt en gang imellem.
  3. Rør sennep, syltekrydderi, eddike, farin og salt i bradepanden og bag videre i 35-40 min.
  4. Rør rundt en gang imellem.
  5. Hæld på skoldede glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

Tip: Er du glad for krydderier, kan du prøve dig frem med forskellige slags. Chili, paprika eller en smule kanel er gode bud, der komplementerer tomatsmagen helt formidabelt.

Læs mere om:

Læs også