Tomatrelish er et godt alternativ til klassisk ketchup, og den er supernem at lave selv. Brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter eller røget kød – få opskriften her.
DET SKAL DU BRUGE
1 rød peber
8 store tomater
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk grov sennep
1 spsk Gul Melatin
Syltekrydderier
½ dl mørk balsamicoeddike
1 spsk farin
1 tsk salt
Sådan laver du tomatrelish
Skær peberfrugt, tomater, løg og hvidløg i mindre stykker, læg dem i en dyb bradepande og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
Rør rundt en gang imellem.
Rør sennep, syltekrydderi, eddike, farin og salt i bradepanden og bag videre i 35-40 min.
Rør rundt en gang imellem.
Hæld på skoldede glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.
Tip: Er du glad for krydderier, kan du prøve dig frem med forskellige slags. Chili, paprika eller en smule kanel er gode bud, der komplementerer tomatsmagen helt formidabelt.