Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner
Mad

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

17. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

TOMATSUPPE

  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ tsk. stødt cayennepeber
  • 200 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. mørk balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. tallerkensmækkerblade til pynt

GROVE CROUTONER

  • 4 skiver landbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt

KØDBOLLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber

Kødbollerne bliver kogt i tomatsuppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i tomatsuppen lige inden servering.

1. Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter. Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.

2. Grove croutoner: Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bage-

plade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.

3. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.

4. Kog kødbollerne i tomatsuppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Servér tomatsuppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.

Læs også