Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner
Mad

Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner

29. marts 2022
Af: Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
En fyldig tomatsuppe med rodfrugter og butterbeans giver varmen og stiller sulten efter en lang dag. Her får du opskriften på tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner
36 min4 personer
Tid i alt 20 min

TOMATSUPPE

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g knoldselleri
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. herbes de Provence
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 2 dåser hakkede tomater (800 g)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse butterbeans (400 g)

CROUTONER

  • 2 skiver rugbrød
  • salt
  • 1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 100 g semidried tomater
  1. Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde i et par minutter. Skræl selleri, og skær den i små tern. Lad selleritern, chiliflager, herbes de Provence og tomatpuré stege sammen med løgene i 3 minutter. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og balsamicoeddike, og lad suppen simre i 30 minutter under låg. Smag til med honning, salt og peber. Dræn butterbeans; skyl dem i koldt vandt, og rør dem i suppen.
  2. Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og vend med salt og olie. Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-6 minutter, til de er sprøde.
  3. Servering: Skær semidried tomater i mindre stykker. Servér den rygende varme suppe i skåle, og drys med semidried tomater og croutoner.

TIP: Du kan bytte butterbeans ud med f.eks. kikærter, cannellini eller blandede bønner fra dåse.

Læs også