En fyldig tomatsuppe med rodfrugter og butterbeans giver varmen og stiller sulten efter en lang dag. Her får du opskriften på tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner
36 min4 personer
Tid i alt 20 min
TOMATSUPPE
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
200 g knoldselleri
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. herbes de Provence
1 dåse tomatpuré (140 g)
2 dåser hakkede tomater (800 g)
1 l grøntsagsbouillon
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
1 dåse butterbeans (400 g)
CROUTONER
2 skiver rugbrød
salt
1 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
100 g semidried tomater
Tomatsuppe: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde i et par minutter. Skræl selleri, og skær den i små tern. Lad selleritern, chiliflager, herbes de Provence og tomatpuré stege sammen med løgene i 3 minutter. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og balsamicoeddike, og lad suppen simre i 30 minutter under låg. Smag til med honning, salt og peber. Dræn butterbeans; skyl dem i koldt vandt, og rør dem i suppen.
Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og vend med salt og olie. Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-6 minutter, til de er sprøde.
Servering: Skær semidried tomater i mindre stykker. Servér den rygende varme suppe i skåle, og drys med semidried tomater og croutoner.
TIP: Du kan bytte butterbeans ud med f.eks. kikærter, cannellini eller blandede bønner fra dåse.