Måske verdens bedste dessert – trifli smager i hvert fald altid skønt og kan tilberedes med lige den frugt, der er i sæson
Det skal du bruge
600 g rabarber, rensede og skåret i 2 cm små stykker
320 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel
1 god vaniljestang, korn og bælg
Creme
250 g mascarpone
kornene fra 1 vaniljestang
fintrevet citronskal fra 1 økologisk citron
2½ dl piskefløde, pisket til skum
lidt citronsaft
3-4 spsk. flormelis
Endvidere
2 spsk. akaciehonning
100 g smør
100 g hakkede mandler
100 g havregryn
100 g rasp
1½ dl amaretto (mandellikør), kan undlades eller erstattes af portvin
Pynt
fintrevet citron
Sådan laver du trifli
Fordel rabarberne i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn. Læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag dem i 20 minutter i en 175° varm ovn.
Afkøl dem helt, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Creme: Vend mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen med flødeskummet.
Pres lidt frisk citronsaft i, tilsæt flormelis, og vend det sammen til en let creme. Smag cremen til, men den må ikke være for sød.
Endvidere: Smelt honning og smør på en pande. Tilsæt mandler, havreryn og rasp, og rist det hele i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.
Byg triflien op i lag i små glas eller i en stor (glas)skål. Start med et lag rabarber, drys herefter et lag mandelrasp over, dryp med amaretto, og fordel så et lag vaniljecreme over. Gentag, og slut med creme øverst.