En lækker svampet sag fyldt med chokolade der nok skal vække glæde både hos fødselaren og gæsterne
1 t og 0 min10 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
Trøffelfyld
400 g mælkechokolade
5 dl piskefløde
Lagkagebunde
150 g smør
200 g farin
2 æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 dl kakaopulver
100 g mørk chokolade
100 g abrikosmarmelade
Ca. 2 dl kærnemælk
Pynt
100 g mørk chokolade
I øvrigt
En springform på 20 cm i diameter
Opskrift - sådan laver du trøffeklagkage
1. Hak chokoladen fint, kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time. 2. Varm ovnen op til 190°. 3. Pisk smør og farin sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til du har en ensartet dej. 4. Fordel dejen i springformen. Bag kagen i 1 time. Lad den køle helt af og flæk den, så du får 2 bunde. 5. Pisk trøffelcremen op og fordel halvdelen på den nederste bund. Læg den anden bund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt med hakket chokolade. PRØV OGSÅ: Lagkage med hindbærmousse og fondant