Skær kartoflerne i tykke stænger, og læg dem i en skål med koldt vand, gerne i 1 time (så trækkes lidt af stivelsen ud, og de er nemmere at få sprøde). Dup dem helt tørre med et rent viskestykke, varm majsolien op i en gryde, og steg dem flot gyldne på alle sider. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys med salt, og servér straks.
Steg bøfferne i 2-3 minutter på begge sider i lidt olie og smør på en knaldvarm pande. Kog panden af i bouillon, og tilsæt rosmarin, løg og tomater. Mos tomaterne med en kartoffelmoser. Hæld rødvin på, og lad saucen småkoge i 10 minutter. Si saucen, kog den op igen, og jævn den evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt, sukker, friskkværnet peber og frisk rosmarin. Servér bøfferne med bønner, fritter og sauce.
Typisk 2-3 minutter på hver side. Du kan også brune kødet 1 minut på hver side, og så stege bøfferne til saften kan ses på overfladen.
Se også:
Mørbradbøffer med svampe
Pariserbøf med klassisk tilbehør
Læs mere om: