Denne vaniljeis er en parfait, og de labre ispinde er lækre at servere som dessert efter en dejlig middag eller bare når lækkersulten melder sig. Her får du opskriften på vaniljeispinde med chokolade og nødder
6 personer
DET SKAL DU BRUGE
3 æggeblommer
2 æggehvider
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
6 ispindeforme
6 ispinde
OVERTRÆK
3 spsk. hasselnøddekerner
250 g chokolade til overtræk
2 spsk. kakaonibs
Opskrift - sådan laver du vaniljeispinde med chokolade og nødder
1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med rene, tørre piskeris i elpiskeren. Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål, og vend det i æggeblommemassen. Fold æggehvidemassen i iscremen. Fyld iscremen i 6 isforme, og lad dem fryse ind i minimum 3 timer. Sæt ispinde i, når ca. halvdelen af tiden er gået. 2. OVERTRÆK: Rist hasselnødderne let på en tør pande, og hak dem meget fint. Smelt chokoladen over vandbad, og brug den som overtræk til ispindene. Drys med hasselnødder og kakaonibs, før chokoladen stivner helt. TIP: I stedet for at lave ispinde kan du fryse isen i én stor beholder og blot dryppe chokoladen over ved servering. PRØV OGSÅ: Jordbærispinde med hvid chokolade overtræk