En klassiker i vegetariske klæder! En god lasagne går man aldrig galt i byen med, og denne vegetariske lasagne med spinat er fyldt med smag.
2 personer
Ingredienser til vegetarlasagne
250 g babyspinat
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
salt
6-8 fuldkornslasagneplader
1 bæger hytteost, 200 g
1 bøffelmozzarella, 125 g
Tomatsauce til lasagne
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
700 g mosede tomater
1 håndfuld hakket oregano
salt og peber
1 nip sukker
Sådan laver du vegetarlasagne med spinat
Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af. Sautér hvidløg i lidt olie på en stor, varm pande. Kom spinaten på, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og lad spinaten dryppe af i en si.
Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie i en varm gryde. Kom mosede tomater på, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.
Læg en smule tomatsauce i bunden af et ovnfastfad. Læg et lag lasagneplader på og ¹⁄3 af tomatsaucen.
Top med halvdelen af spinaten og halvdelen af hytteosten, og derefter et nyt lag lasagneplader. Gentag og afslut med det sidste tomatsauce øverst.
Fordel mozzarella på tomatsaucen, og bag lasagnen ved 180° i ca. 45 minutter, eller til lasagnepladerne er møre, og osten er gylden. Servér straks med en stor salat til.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.