Vol-au-vent
Mad

Vol-au-vent med grønkål, kylling og sprødt skind

28. april 2021
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Det lyder fancy på fransk, men det er altså stadig bare en butterdejsskål fyldt med lækkert kyllingefyld. Her får du opskriften på vol-au-vent med grønkål, kylling og sprødt skind
15 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 rulle butterdej
  • 2 kyllingebrystfileter med skind
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 skalotteløg
  • 25 g smør til stegning
  • 1 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. hvidvinseddike
  • 4 stilke grønkål (gerne både rød og grøn)
  • evt. spiselige blomster, f.eks. tallerkensmækkere.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°. Stik 8 cirkler med en diameter på ca. 10 cm ud af butterdejen. Stik
  2. en cirkel på ca. 8 cm ud i halvdelen af de 8 cirkler, så du har 4 ringe på ca. 2 cm i bredden. Læg de 4 ringe oven på de 4 hele cirkler.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl let, og fjern den øverste del af bunden, som har hævet sig, så du har sider og jævn bund tilbage.

FYLD:

  1. Pil skindet af kyllingebrysterne. Læg skindet mellem 2 ark bagepapir, og læg bagepapiret mellem 2 bageplader. Bag det i ovnen i ca. 10 minutter ved 200°. Tag den øverste plade og det øverste stykke bagepapir af, og bag skindet, til det er gyldent. Afkøl.
  2. Bring bouillon i kog, og skru ned for varmen, så bouillonen holdes lige under kogepunktet. Pochér kyllingebrysterne i bouillonen i ca. 20 minutter.
  3. Tag dem op (gem 5 dl bouillon), og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget, og steg det i smør i en lille gryde. Tilsæt mel, og lad det stege i ca. 1 minut. Hæld 5 dl af bouillonen på, og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.
  4. Skyl og nip grønkålen, og rør det i saucen sammen med kyllingetern. Lad det varme igennem, og anret det på de sprøde butterdejsskåle. Top med små stykker sprødt skind og evt. blomster.

PRØV OGSÅ: Vild med vol-au-vent? Så prøv også disse lækre af slagsen med rejer og asparges

Læs også