Smuldredejen kan bruges til mange slags frugt, f.eks. blommer, pærer eller bær. Her får du opskriften med æble, havregryn og kokos
SMULDREDEJ
125 g smør
150 g hvedemel
25 g kokosmel
25 g havregryn
2 spsk. sukker
1 tærteform (24 cm i diameter)
lidt smør til formen
FYLD
4-5 æbler
4 spsk. sukker
2 spsk. kanel
100 g hasselnødder eller mandler
Opskrift - sådan laver du æblecrumble med havregryn og kokos
Smuldredej: Skær smørret i tern, og kom alle ingredienser til smuldredejen i en foodprocessor eller blender. Blend det hurtigt sammen til en lidt grov smuldredej. Alternativt kan du lægge alle ingredienserne i en skål og smuldre smørret med fingrene.
Fyld: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker. Vend dem i sukker og kanel. Læg æblerne i en smurt tærteform.
Hak hasselnødder eller mandler groft, og drys dem over æblerne.
Fordel smuldredejen ovenpå. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter ved 225°, til den er sprød og gylden, og æblerne er møre.