Tip til pasta carbonara: Server gerne lidt brød til pasta carbonara
Der er flere anekdoter, der siger noget om spaghetti carbonaras oprindelse, og en af dem, man hører oftest, er den om den amerikanske besættelse af Italien. Det var i 1944, da amerikanerne besatte Italien, og angiveligt skulle retten være opstået, da de blandede æg og bacon fra deres feltrationer med italienernes pasta og ost.
Italien er kendt for de gode, simple pastaretter og spaghetti carbonara er da også en af dem! Selv om Italienerne kan være meget specifikke med hvilke typer pasta, der skal bruges til bestemte pastaretter, så er spaghetti carbonara faktisk én af de få klassiske italienske pastaretter, hvor det ikke er vigtigt, hvilken pasta man bruger. De fleste holder af at lave retten med klassiske spaghetti, men i den travle hverdag er det helt oplagt at slå sig løs. På samme måde er der intet i vejen for at pifte en klassiker op med en omgang frisk pasta som i opskriften her.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.