Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen, er da noget af det bedste, man kan få
DET SKAL DU BRUGE
1 kg madæbler
1 god vaniljestang
½ dl æblejuice
80 g sukker
ENDVIDER
8 små makroner
150 g rasp
60 g sukker
40 g smør
evt. 1 dl portvin
PYNT
2½ dl piskefløde pisket til skum
kanel
Sådan laver du gammeldags æblekage
Skræl æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene. Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg ved svag varme under låg.
Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret i.
Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til afkøling.
Knus makronerne helt fint, og stil til side.
Bland sukker og rasp.
Lad smørret blive gyldent på en pande, og rist raspblandingen, til den er sprød og gylden.
Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den bruner. Tag den af panden, og bland de knuste makroner i.
Anret din æblekage ved at lægge æblemos og raspblanding lagvis i portionsglas eller en stor glasskål (dryp evt. raspblandingen med lidt portvin). Start og slut med rasp.
Pynt med flødeskum, og drys din gammeldags æblekage med kanel (kan udelades).