Nem carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum
Mad

Carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum

16. marts 2023
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Carpaccio er en lækker forret, der består af få men gode råvarer, som giver retten masser af intens smag! Du får altså masser af smag for minimal indsats med carpaccio-opskriften her.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g tyndtskåret kalveinderfilet (få evt. din slagter til at skære)
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 50 g pinjekerner
  • olie til stegning
  • salt
  • 50 g parmesan
  • 100 g rucola
  • 1 bundt frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • groft brød

Sådan laver du hjemmelavet carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum

  1. Skær tynde skiver af kalveinderfileten, hvis ikke du har fået slagteren til at gøre det.
  2. Anret de tynde skiver af kalvekød på 4 tallerkener. Dryp med citronsaft og olivenolie, og riv lidt citronskal over.
  3. Rist pinjekernerne i lidt olie og salt på en pande, til de er let gyldne, og drys dem over retten sammen med friskhøvlede parmesanflager.
  4. Skyl rucolaen, og fordel den over kødet sammen med plukkede basilikumblade. Krydr med salt og peber.
  5. Servér med groft brød til.

TIP: Vent med at anrette forretten, til lige før gæsterne sætter sig til bords, så kødet ser helt friskt og indbydende ud.

Hvad er carpaccio?

Carpaccio er en klassisk, italiensk forret, og den klassiske opskrift består af tyndskåret kød, der dryppes med citronsaft og olivenolie og toppes med parmesan og rucola. Du kan også servere retten som en del af et tapasbord eller til frokost med en god salat og brød til.

Hvilket kød bruger man til carpaccio?

Denne opskrift på carpaccio er lavet med kalveinderfilet, men du kan også bruge andet kød til carpaccio. Prøv f.eks. også at servere carpaccio med oksemørbrad. Retten kan også laves med frisk fisk.

Hvor stammer carpaccio fra?

Rygtet siger, at carpaccio blev opfundet af den italienske kok Giuseppe Cipriani tilbage i 1950'erne, hvor han serverede retten i sin restaurant, Harry's Bar, beliggende i Venedig. Ifølge La Cucina Italiana kom retten til verden, da en stamkunde i restauranten blev sat på en stram diet af sin læge, der bestod i, at hun udelukkende måtte spise råt kød. Giuseppe Cipriani opfandt derfor retten til hende og opkaldte den efter den italienske kunstner Vittore Carpaccio.

Læs også