TIP: Vent med at anrette forretten, til lige før gæsterne sætter sig til bords, så kødet ser helt friskt og indbydende ud.
Carpaccio er en klassisk, italiensk forret, og den klassiske opskrift består af tyndskåret kød, der dryppes med citronsaft og olivenolie og toppes med parmesan og rucola. Du kan også servere retten som en del af et tapasbord eller til frokost med en god salat og brød til.
Denne opskrift på carpaccio er lavet med kalveinderfilet, men du kan også bruge andet kød til carpaccio. Prøv f.eks. også at servere carpaccio med oksemørbrad. Retten kan også laves med frisk fisk.
Rygtet siger, at carpaccio blev opfundet af den italienske kok Giuseppe Cipriani tilbage i 1950'erne, hvor han serverede retten i sin restaurant, Harry's Bar, beliggende i Venedig. Ifølge La Cucina Italiana kom retten til verden, da en stamkunde i restauranten blev sat på en stram diet af sin læge, der bestod i, at hun udelukkende måtte spise råt kød. Giuseppe Cipriani opfandt derfor retten til hende og opkaldte den efter den italienske kunstner Vittore Carpaccio.