Kombinationen af citron og kanel er overraskende god og velsmagende. Få opskriften på en lækker citrontærte her
35 min6 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g Bastogne-kiks (kanelkiks)
100 g smør
1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
4 pasteuriserede æggeblommer
saft og skal af 2 usprøjtede citroner
2½ dl piskefløde
1 springform, 20 cm i diameter
Du kan sagtens lave denne citrontærte, dagen før den skal bruges. Opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.
Citrontærte med flødeskum og kanelkiks
Tænd ovnen på 170°. Beklæd springformen med bagepapir i bunden.
Tag 2 Bastogne-kiks fra til pynt, og knus resten af kiksene helt fint, f.eks. i en minihakker eller foodprocessor.
Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag kiksebunden i ovnen i 15 minutter.
Tag bunden ud, og lad den køle helt af. Indstil ovnen til 150°.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris. Riv citronskallen fint, og pres saften. Kom citronsaft og citronskal i mælkeblandingen, og rør det sammen, til det tykner.
Fordel citroncremen oven på den afkølede kiksebund, og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 minutter.
Lad tærten køle af, og sæt den herefter på køl i mindst 2 timer (eller gerne til næste dag).
Pisk fløden til skum, og fordel det over den kolde tærte. Knus de 2 Bastogne-kiks groft, og drys dem over tærten.