Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
Tid: 25 minutter. Kogetid: 1 time og 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling (ca. 1½ kg) 1 spsk. korianderfrø 4 cm frisk ingefær 1 løg 2 gulerødder 1 l misobouillon (f.eks. af mærket Clearspring) 500 g knoldselleri 300 g nudler TIL SERVERING 1 bundt forårsløg 50 g cashewnødder 2 limefrugter 1 bundt koriander
PRØV OGSÅ: Spicy nudelsuppe med kæmperejer Opskrift - sådan laver du nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
1. Læg kyllingen i en stor gryde sammen med korianderfrø. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Pil løget, og skær det i både. Skræl og halvér gulerødderne. Læg det hele i gryden til kyllingen, tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i 1 time. 2. Tag kyllingen op af suppen, og læg den til side. Si suppen gennem en sigte, og hæld den klare suppe tilbage i gryden. Kassér løg, gulerødder, ingefær og korianderfrø. 3. Skræl knoldsellerien, og skær den i tern. Kom selleriternene i suppen, og lad dem koge i 15 minutter under låg. Partér den varme kylling, del kødet i mindre stykker, og kassér skindet. Læg kødet tilbage i suppen, og tilsæt nudler. Lad nudlerne koge med i 6-8 minutter, eller til de er møre. Tjek kogetiden på pakken. 4. SERVERING: Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Hak cashewnødder groft, og skær limefrugter i både. Servér suppen rygende varm toppet med forårsløg, plukket koriander og nødder, og læg limebåde ved.
TIP: Misobouillon er lavet på sojabønner og fås i supermarkeder og helsekostforretninger. Kan evt. erstattes med hønsebouillon.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare – Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce – Få opskriften her
Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her