Foto: Colombus Leth
1. Forvarm ovnen til 200°, og rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 5 minutter. Gnub hinderne af nødderne i et rent viskestykke. Blend 100 g af de afskallede hasselnødder til fint mel i en minihakker, og hak resten groft. Riv marcipanen groft på et rivejern, og læg den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt med en elpisker. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Vend hasselnøddemel og hakkede hasselnødder i (gem lidt af de hakkede hasselnødder til pynt). Skru ovnen ned på 175°. Hak mørk og lys chokolade groft, og vend det i dejen. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter, til den er gylden. Lad kagen køle af. 2. PYNT: Skrab forsigtigt på chokoladen med en stor, skarp kniv, så du får fine, fnuglette chokoladespåner. Drys kagen med chokoladespåner og grofthakkede hasselnødder. TIP: Hasselnødderne holder kagen saftig og lækker i mange dage. PRØV OGSÅ: Chokoladekage med nødder og mandler