Rødkålssalat med appelsiner og valnødder
Mad

Rødkålssalat med appelsiner og valnødder

25. marts 2021
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann, Inge Skovdal, Martin Tanggaard. Udgivet første gang mandag d. 17. december 2012
En rødkålssalat med appelsin og nødder er både dekorativ og forfriskende på julebordet blandt den ellers tunge julemad. Ospkriften på rødkålssalat er tilmed nem og kan laves i et snuptag i de travle juledage.

Ingredienser til rødkålssalat

  • ½ rødkål, fintsnittet (ca. 700 g)
  • 3 appelsiner
  • 1 granatæble
  • ¼ dl æblecidereddike
  • 3 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt salt

Ristede valnødder

  • 100 g valnøddekerner
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 nip salt

Sådan laver du en frisk rødkålssalat med appelsiner og valnødder

  1. Rist valnødderne i et halvt minut på en varm, tør pande. Kom smør og honning på panden, og krydr med salt.
  2. Lad dine valnødder stege i 1-2 minutter, til de er lækre og karamelliserede. Hæld dem over på et stykke bagepapir, og lad dem så køle af.
  3. Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
  4. Rør eddike, honning og olivenolie sammen.
  5. Vend rødkål og appelsiner med dressingen. Smag til med salt.
  6. Skær granatæblet i kvarter, og vrid kernerne fri af skallen. Kassér de hvide hinder.
  7. Anret rødkålssalat toppet med granatæblekerner og karamelliserede valnødder så det ser lækkert og indbydende ud.

Frisk rødkålssalat til jul

Her får du opskriften på et friskt alternativ til den klassiske rødkål - nemlig en frisk, frugtig rødkålssalat, der stadig emmer af jul. Selvom vi elsker den danske julemad, er det ikke til at komme udenom, at den er lidt tung til tider. Derfor kan det være lækkert og forfriskende med en rå rødkålssalat, der er både frisk og sprød.

Denne rødkålssalat med appelsin og valnødder er hurtig og nem at lave, og du kan enten servere den i stedet for den klassiske rødkål eller blot som ekstra tilbehør til julemiddagen.

Tips til julemaden

Julen er som bekendt en tid, hvor vi samles med vores venner og familie, og maden er i høj grad et midtpunkt til jul. Når juleaften nærmer sig, så er det rart at have styr på alle elementerne til et fuldendt julebord. Og hvis du ikke skal sammensætte en vegetarisk menu, så må du ikke glemme juleanden.

PRØV OGSÅ: Opskrift på lækker andesteg

Lækker opskrift på gammeldags rødkål

Inspiration til andet jule-tilbehør

Du kan sagtens servere både klassisk rødkål og den friske rødkålssalat på samme julebord. Der er en stor sandsynlighed for at den traditionelle købe-rødkål vil stå urørt ved siden af din egen hjemmelavede rødkål, men det er altid en god ide at være på den sikre side. Vi har heldigvis også Louisa Lorangs opskrift på god gammeldags klassisk rødkål, som sagtens kan spises sammen med den friske. Opskriften finder du nedenfor.

PRØV OGSÅ: Nem opskrift på klassisk rødkål

Server en lækker waldorfsalat med æbler, valnødder og vindruer til din julefrokost med denne opskrift

Skal du planlægge årets julefrokostmenu, passer denne opskrift på rødkålssalat med appelsiner, knas og kærlighed også perfekt til. Men en lækker Waldorfsalat bliver også et populært indslag på julebordet. Få opskriften på Waldorfsalat herunder.

PRØV OGSÅ: Waldorfsalat

Til julemenuen hører både andesteg, flæskesteg, brunede kartofler, æbler med gele, sauce og rødkål i flere former – og selvfølgelig prikken over i’et, en sød og cremet portion risalamande med kirsebærsauce og en smuttet mandel i. Glem ikke at købe en mandelgave! Få vores bedste opskrift på risalamande med kirsebærsauce her.

Læs også