marengsbund
marengsbund
Mad

Marengsbund med chokoladefyld og Daim

26. juli 2017
Af: Kari Grace og Ina Birgithe Martinsen.
Marengsbund med chokolade gør dig helt sikkert populær hos både familie og venner. Sprød marengs med lækkert chokoladefyld og Daim - MUMS! Få opskriften her
1 t og 0 min
Tid i alt 1 t og 25 min

Marengsbund

  • 4 æggehvider
  • 1/4 tsk salt
  • 250 g sukker
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk hvidvins- eller bæreddike

Fyld

  • 250 g kogechokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 dobbelt daim-chokolade

Sådan laver du marengsbund med chokoladefyld og Daim

MARENGSBUND:

  1. Pisk æggehviderne med salt til skummet danner stive toppe. Tilsæt sukker, lidt af gangen. Pisk til blandingen er blød og blank og alt sukkeret er opløst (10-12 minutter). Ikke for længe, da det så bliver grynet.

  2. Vend forsigtigt maizena og eddike i med en ske. Læg bagepapir i bunden af en kageform, ca 20 cm. Hæld blandingen i formen.

  3. bag ca 1 time ved 160 grader til bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet.

PRØV OGSÅ: Romkugler med knust Daim

  1. FYLD: Pisk hviderne stive. Pisk blommerne med sukkeret. Smelt chokoladen i vandbad.
  2. Pisk fløden stiv. vend smeltet chokolade, æggeblommer og til sidst hvider i. Rør forsigtigt rundt til det er en jævn masse.Tilsæt hakket Daim-chokolade og rør igen forsigtigt rundt.
  3. Hæld moussen over den afkølede bund i springformen og glat ud langs kanter og på toppen, så kagen bliver jævn og fin. Sæt kagen på køl til moussen er stivnet.
  4. Pynt med 50 g kogechokolade, makroner og bær.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også