Fragilité - klassisk kage til kaffen
Mad

Fragilité - klassisk kage til kaffen

21. januar 2017
Af: Louise Dandanell Ørsted
Foto: Martin Tanggaard
Fragilité er en af de klassiske kager på det elegante kaffebord - let, sprød og delikat. En ægte himmerigsmundfuld, som heldigvis er nem at lave - du skal bare følge vores opskrift trin for trin.
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g mandler
  • 4 æggehvider
  • ½ tsk. eddike
  • 200 g flormelis

CREME

  • 4 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. hvedemel
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ spsk. pulverkaffe
  • 125 g stuetempereret smør

PYNT

  • 25 g hasselnøddeflager
  • Flormelis

En fragilité er en vidunderlighed af mandelmarengs, kaffecreme og nødder - og samtidig et utroligt elegant indslag på kagebordet. Her guider vi dig trin for trin, så du nemt kan servere kagen for dine kaffegæster.

Ikke mod på en fragilité? Så prøv denne lette nødde-mokkakage

Opskrift - sådan laver du fragilité

1. Form en bageform på 40 x 20 cm af bagepapir og sæt den på en bageplade.

2. Tænd ovnen på 150°.

3. Hak mandlerne med en stavblender. Pisk hviderne stive med eddike. Sigt flormelis og pisk det i hviderne. Vend mandlerne i.

4. Fordel dejen i formen og bag den ca. 45 minutter. Hvis bunden slipper bagepapiret, er den bagt færdig. Alternativt skal den have 5-10 minutter mere. Afkøl bunden på en rist.

5. Pisk æggeblommer, flormelis og mel sammen. Varm fløden op til kogepunktet. Rør kaffen i og kom blandingen i æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og varm op under omrøring, til den tykner. Køl cremen af.

6. Rør smøret blødt og rør den i cremen lidt ad gangen. Det er vigtigt, at creme og smør har nogenlunde samme temperatur, ellers skiller cremen.

7. Skær kagebunden i to lige tykke stykker. Smør creme på den ene del. Læg den anden over og stil kagen i fryseren i 1 time. Tag kagen ud og drys flormelis over og pynt med hasselnøddeflager.

8. Skær kagen i mindre stykker inden servering.

Bag med Mette Blomsterbergs opskrifter:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Hvad er fragilité?

Fragilité er en fransk kage, der består af marengsbunde med nødder og en smørcreme. Fragilité kan laves i mange smagsvarianter såsom kaffe, nougat eller bær. Navnet, fragilité, stammer fra det franske ord fragili, som betyder skrøbelig og henviser til kagens porøse marengsbunde.

Læs også