Amerikanske pandekager med blåbær og sirup
Mad

Amerikanske pandekager

10. april 2013
Af: Louise Dandanell Ørsted
Lav tykke pandekager som i USA. Amerikanske pandekager er tykke og svampede, og helt perfekte til brunchbordet. Her får du opskriften på amerikanske pandekager
20 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 æg
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g mel
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Revet skal af ½ øko-citron
  • Smør til stegning

Skal du servere brunch til en fødselsdag, eller har du bare lyst til at hygge om familien søndag morgen? Disse pandekager er perfekte til formålet, da de kun tager cirka 10 minutter at lave + hvile- og bagetid. Denne opskrift på amerikanske af slagsen rækker til cirka 4 personer.

Amerikanske pandekager

  1. Pisk æg og kærnemælk sammen og hæld de øvrige ingredienser i.
  2. Rør godt og lad dejen hvile ½ time.
  3. Varm smørret op og sæt dejen på panden i store klatter.
  4. Bag de pandekagerne på begge sider til de er lysebrune.
  5. Spise pandekagerne med lune bær (varm blandede bær op i en gryde og smag dem til med sukker) eller kanelkrydret æblemos.

Vælg din sirup

Variér med forskellige slags sirup. Ahornsirup er en klassiker, men du kan koge dine egne sirupper af vand og sukker, hvor du eksperimenterer med smag. Prøv f.eks. en citronsirup af 2 dele vand til 1 del sukker og et godt skvis citron.

Tips til topping:

  1. Al slags frugt er lækkert: Æble, pære, vindrue, melon, banan eller friske bær.
  2. Lidt sødere: Sirup, nutella, is eller en lækker marmelade.
  3. Salt: Stegt skinke, bacon eller pølse af forskellig art.
  4. Græsk yoghurt, cremefraiche, ricotta – eller en lækker flødeost med skiver af tomat og/eller agurk.

Tykke eller flade pandekager?

Herhjemme forbinder vi oftest en pandekage med en helt flad pandekage, som vi ofte får som en art dessert. De amerikanske pandekager er en tykkere version, der ofte er forbundet med morgenmad eller brunch – og her får sirup ofte lov til at være den mest passende topping i modsætning til de helt flade, hvor vi ofte slår os løs med is, syltetøj, sukker – eller vi spiser dem som madpandekager med fyld af kødsovs.

Amerikanske eller ej?

Der er mange bud på, hvorfor de lidt tykkere pandekager bliver betragtet som særligt amerikanske. Flere bud lyder at den klassiske pandekage er rejst med til USA da europæerne koloniserede Amerika, og her har amerikanerne så siden gjort dem til sine egne med et drys bagepulver.

Mangler du inspiration til brunch bordet? Så har vi samlet nogle lækre opskrifter herunder:

Læs også