Svampet chokoladekage med glasur

Foto: All Over Press Denmark

Mad

Svampet chokoladekage med glasur

11. september 2013
Af: Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på en dejlig svampet chokoladekage med glasur. En chokoladekage, der bare smager af mere!

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g chokolade, max. 60% kakao
  • 200 g smør
  • 1½ dl kærnemælk
  • 350 g brun farin
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g kakao
  • 1 spsk bagepulver

GLASUR

  • 150 g flormelis
  • 25 g blødt smør
  • Vand
  • 50 g chokolade

Hvem kan ikke lide en god chokoladekage? Denne chokoladekage er hurtig og nem at bakse sammen. Og mon ikke du vil blive meget populær i familien, når du overrasker dem med en lækker kage?

Denne chokoladekage er en god, svampet en af slagsen, med chokolade i og glasur på toppen.

Opskrift - sådan laver du svampet chokoladekage

1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt chokolade og smør over svag varme. Afkøl chokoladeblandingen let og hæld kærnemælk i. Pisk farin og æg sammen. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med chokoladen. Hæld dejen til din kage i en form, 35 x 30 cm, beklædt med bagepapir, og bag din kagen i ca. 25 min.

2. Glasur til chokoladekagen: Bland flormelis og smør, rør vand i, til glasuren er passende. Fordel glasuren over den afkølede chokoladekage og pynt din chokoladekage med revet chokolade.

3. Server kagen med glasur sammen med en god kop kaffe.

Jo, du må godt. Læs her, hvorfor et stykke chokoladekage er godt for slankekuren

Var det ikke nok med én kage? Klik dig igennem det store galleri med lækre opskrifter med chokolade nedenfor.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også