Lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat
1. Pil og pres hvidløg. Hak rosmarinbladene fint. Rør hvidløg, rosmarin, olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen i en stor skål. Læg lammekoteletterne i marinaden, og gnid marinaden ind i kødet. Lad kødet hvile i marinaden i 30 minutter.
2. GULERODSSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skræl gulerødderne, og flæk dem på langs i halve eller kvarter. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Drys pinjekerner over og lad dem riste med de sidste 5 minutter. 3. BUTTERBEAN-DIP: Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en foodprocessor eller blender – tilsæt olien gradvist og evt. en smule vand, til dippen får cremet konsistens. 4. Steg lammekoteletterne i olie på en pande i ca. 8 minutter på hver side. 5. SERVERING: Skyl og hak persillen groft. Smør butterbeandippen ud på et serveringsfad. Fordel lammekoteletter, bagte gulerødder og pinjekerner over, og drys med hakket persille.
TIP: Butterbeans har en cremet og mild smag. Købes de tørre, skal de iblødsættes i 12 timer og herefter koges i 45-60 minutter, før de er klar til brug.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hverdags-stjerneskud – Få opskriften her
Tirsdag: Kylling i kokos-karry – Få opskriften her
Onsdag: Ærtesuppe med bacon og mandler – Få opskriften her
Torsdag: Polenta-tærte med spinat og gedeost – Få opskriften her (link fjernet)