1. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Rens og snit forårsløg i tynde skiver. Skræl og riv ingefær. Riv skallen af limefrugten fint. Pres saften af limefrugten. Rør kødet godt sammen med hvidløg, forårsløg, ingefær, limeskal og limesaft, æg, sojasauce, fiskesauce og sambal oelek. Stil farsen på køl i 30 minutter. 2. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken. 3. SPIDSKÅLSSALAT: Snit spidskål fint, og læg den i en skål. Skyl agurken, og skær den i tern. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud. Skær halvdelen af avocadokødet i tern, og læg til side. Blend det resterende avocadokød sammen med halvdelen af agurketernene, koriander og limesaft i en blender, til du får en helt glat dressing. Smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med den snittede spidskål og de resterende agurke- og avocadotern. 4. Form farsen til frikadeller. Hæld sesamfrø i en dyb tallerken, og rul frikadellerne i dem. Steg dem i olie på en pande, og servér med ris og spidskålssalat. TIP: Sambal oelek er en stærk chilipasta, som er meget anvendelig, når du laver mad fra Østen. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sandwich med laksemousse – Få opskriften her
Tirsdag: Mexicanske majspandekager med kylling – Få opskriften her
Torsdag: Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg – Få opskriften her