Mad
Aubergine-tikka masala
1. MARINADE: Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål. 2. Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden. Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet. 3. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken. 4. Tænd ovnen på 225°. Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne. 5. FLØDESAUCE: Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler helt fint, og tilsæt. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløden i. 6. SERVERING. Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft. Skyl persillen, og hak den fint. Pynt retten med persille og hakkede mandler. Servér med ris. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler – Få opskriften her
Tirsdag: Rugkernesalat med bagte tomater – Få opskriften her
Torsdag: Græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller – Få opskriften her
Fredag: Paella-fad med chorizo og kylling – Få opskriften her