Opskrift - sådan laver du græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller
1. LYNSYLTEDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle med æblecidereddike, og giv det et hurtigt opkog. Tag kasserollen af varmen, og lad løgene køle af. 2. Læg oksekød i en skål, og tilsæt groft smuldret feta, salt, peber og oregano. Pil og hak rødløget fint, og pres hvidløget. Skyl og hak persille og mynte fint. Tilsæt, og rør farsen sammen. Stil på køl i 30 minutter. 3. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil blandingen på køl. 4. Tænd ovnen på 200°. Rul små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte. 5. SERVERING: Lun pitabrødene i ovnen. Top med tzatziki, kødboller, skyllet rucola, oliven og mynte, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler – Få opskriften her
Tirsdag: Rugkernesalat med bagte tomater – Få opskriften her
Onsdag: Aubergine-tikka masala – Få opskriften her
Fredag: Paella-fad med chorizo og kylling – Få opskriften her