Hvidvinsdampet kylling med flødesauce er en vidunderlig måde at kickstarte ugen på. Her får du opskriften på dampet kylling med urter og græskarkerner
20 min4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
1 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
1 dl fløde
salt og friskkværnet peber
URTEDRYS
1 dl græskarkerner
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og purløg
skal af ½ usprøjtet citron
1 tsk. flagesalt
TILBEHØR
1 kg nye kartofler
½ tsk. salt
150 g grønne bønner
Opskrift - sådan laver du dampet kylling med urter og græskarkerner
1. URTEDRYS: Hak græskarkerner, krydderurter, revet citronskal og salt fint i en minihakker eller foodprocessor. 2. Tænd ovnen på 180°. Dup kyllingefileterne tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over dem, og fordel urtedrysset over. Hæld hvidvin og fløde i bunden af fadet. Sæt det i ovnen i ca. 20 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt. 3. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Nip enderne af de grønne bønner, og lad dem koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og læg kartofler og bønner i en skål. 4. SERVERING: Smag saucen fra kyllingefadet til med salt og peber. Servér kyllingefileterne direkte fra fadet sammen med kogte kartofler og bønner. TIP: Har du en rest hvidvin, kan det bruges til at gives saucen ekstra smag. Hvidvinen kan evt. erstattes med 2 dl bouillon og saft af ½ citron Få indkøbslisten til hele ugen her