1. Skyl muslingerne og sortér dem, der er gået i stykker, fra. Dem, der evt. er åbne, kan du klemme lidt sammen. Hvis de ikke lukker sig, skal de også kasseres. Lad dem stå i koldt vand tilsat lidt salt, skyl dem igen og kassér vandet.
2. Kog spaghettien. 3. Hak skalotteløg, hvidløg og chili og svits det hele hurtigt i olie. Hak tomaterne groft og svits dem kort sammen med løgblandingen. Hæld hvidvin ved og bring det i kog. 4. Kom nu muslinger, rejer og blæksprutter ved og læg låg på gryden. Lad det hele simre i ca. 3 min. under låg, til muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke er åbne efter kogningen. 5. Bland straks med friskkogt spaghetti og smag til med salt og peber. 6. Drys med hakket persille, revet citronskal og servér straks. PRØV OGSÅ: Krebsehaler med pasta og grønt