1. Steg baconternene let, så en del af fedtet smelter af. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
2. Rør knuste enebær, stegt bacon og tyttebærsyltetøj i grundfarsen. Form farsen (se opskrift på grunddej nederst) til frikadeller og steg dem i olie i 4-5 min. på hver side. 3. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt smør, tilsæt fløde og lad dem koge i 2-3 min. Smag til med salt og peber. Servér svampene til frikadellerne. Pynt med hakket persille. Opskrift på grunddej: Tid: 30 min.
4 personer
500 g hakket kød
2 tsk salt
1 finthakket løg
1 æg str. m/l
1 dl rasp
½-1 dl vand
Friskkværnet peber
Rør kødet sejt med salt.
Tilsæt løg, æg, rasp samt halvdelen af vandet og rør det sammen til en fars.
Krydr med peber og lad farsen hvile 10 min. og juster konsistensen med lidt mere vand.
Tilsæt urter, krydderier eller hvad du måtte have lyst til.
Form farsen til 10 frikadeller og steg dem i olie på panden ca. 5 min. på hver side ved middel varme.
PRØV OGSÅ: Minifrikadeller med tataesauce
Læs mere om: