Svinemørbrad er med sin fine smag et af de mest alsidige stykker kød, du kan servere − både til hverdag og fest. Tilbered den nænsomt – så er det både saftigt og mørt. Her får du opskriften på bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola
2 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
4-6 skiver bacon
smør
Salt og peber
300 g rensede svampe, f.eks. kantareller, østershatte og bøgehatte
2 fed hvidløg
Frisk timian
Persille
75 g gorgonzola
TILBEHØR
Kartofler, stegt polenta eller pasta
Opskrift - sådan laver du bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola
1. Afpuds mørbraden og skær den i 3-4 cm tykke skiver. Vikl en skive bacon omkring ydersiden af hver medaljon og krydr dem med salt og peber. Brun kødet på begge sider i lidt smør. 2. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Kom svampene ved kødet sammen med hakket hvidløg og timian og lad det hele stege i 6-8 min. ved middelvarme, til kødet er stegt, og svampene gyldne. 3. Drys retten med hakket persille og læg skiver af gorgonzola oven på. Servér straks. PRØV OGSÅ: Bacontærte med løg og soltørrede tomater