Uanset om bagning indgyder dig fryd eller frygt, så kast dig straks over denne skønne opskrift. Den er nem at gå til − og resultatet smager vidunderligt. Her får du opskriften på et grydebrød med solsikkefrø
DET SKAL DU BRUGE
500 g hvedemel
2 tsk. salt
½ dl solsikkefrø
½ tsk. tørgær
4½ dl lunkent vand
Opskrift - sådan laver du grydebrød med solsikkefrø
10 min. + hæve- og bagetid 1 brød 1. Bland mel, salt, solsikkefrø og tørgær sammen i en skål. Tilsæt vandet og rør det hele sammen til en klistret, men fast dej. 2. Stil dejen til hævning under et viskestykke eller husholdningsfilm i 12-15 timer. 3. Drys køkkenbordet med mel og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen ved at folde den fra ydersiderne ind mod midten i ca. 5 min. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret. Rul dejen til en kugle, læg den på en meldrysset bageplade, læg evt. en bagekurv over og lad brødet efterhæve i 1-2 timer. 4. Varm imens en støbejernsgryde op i ovnen i 30 min. ved 250°. Når gryden er varm, tager du den ud, dækker grydens bund med mel og lægger dejen over i gryden. Drys mel på dejen, sæt låget på gryden og bag det i 30 min. Skru derefter ovnens temperatur ned til 210° og tag låget af gryden. Bag videre i 20 min., til brødet er gyldent. Lad det køle af på en rist. PRØV OGSÅ: Mysliboller