Mad
1. Smuldr smør og mel hurtigt sammen med fingrene. Tilsæt sukker, æggeblomme og lidt vand, og saml dejen – den skal ikke æltes. Form den til en flad cirkel, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i ca. 30 minutter. 2. Varm ovnen op til 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær den ud i små cirkler, der passer til formene, og læg dejen i formene. Prik dejen med en gaffel, og læg evt. bagepapir og tørrede bønner i til blindbagning (det forhindrer dejkanterne i at glide ned). Forbag tærtebundene i 10 minutter. Lad ovnen være tændt. 3. PISTACIEFRANGIPANE: Blend pistacienøddekernerne til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt sukker, smør og vaniljekorn, og blend i yderligere et par minutter, til massen er ensartet. Tilsæt æg, og blend igen, til massen er samlet. Fordel den cremede frangipane i mørdejsbundene. 4. PÆREFYLD: Skyl pærerne, skræl dem evt., og skær dem i tynde skiver på langs. Fordel dem oven på frangipanen. Sigt lidt flormelis over. 5. Bag tærterne i 20 minutter ved 180°, til overfladen er gylden. Pynt evt. med mynte og blomster, og servér med cremefraiche. PRØV OGSÅ: Pæretærte med nøddecrumble