Polenta med ristede svampe og chorizo
Mad

Polenta med ristede svampe og chorizo

18. oktober 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Polenta med salt chorizo, bløde svampe og knasende mandler skaber en efterårssymfoni af sanseindtryk. Få opskriften på polenta med ristede svampe og chorizo her
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge til polenta:

  • 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
  • 1 knsp. salt
  • 1¼ l kogende vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Svampe-mandel-topping

  • 50 g mandler
  • 200 g tørret chorizo
  • 500 g blandede svampe

Til servering

  • 25 g parmesan
  • frisk oregano

Polenta med ristede svampe og chorizo

  1. Polenta: Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring.
  2. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.
  3. Rør parmesan i, og smag til med salt og peber.
  4. Topping: Rist mandler på en tør pande. Hak dem groft, og stil til side.
  5. Skær chorizo i skiver, og steg dem sprøde på en stor pande.
  6. Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Tilsæt svampe, når chorizoskiverne begynder at tage farve.
  7. Lad det stege sammen, til svampene er gyldne.
  8. Servering: Fordel svampe og chorizo over polentagrøden.
  9. Top med mandler, flager af parmesan og frisk oregano.

TIP: Udskift evt. polenta med kartoffel- eller rodfrugtmos.

Læs også