Polenta med salt chorizo, bløde svampe og knasende mandler skaber en efterårssymfoni af sanseindtryk. Få opskriften på polenta med ristede svampe og chorizo her
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge til polenta:
250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
1 knsp. salt
1¼ l kogende vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
Svampe-mandel-topping
50 g mandler
200 g tørret chorizo
500 g blandede svampe
Til servering
25 g parmesan
frisk oregano
Polenta med ristede svampe og chorizo
Polenta: Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring.
Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.
Rør parmesan i, og smag til med salt og peber.
Topping: Rist mandler på en tør pande. Hak dem groft, og stil til side.
Skær chorizo i skiver, og steg dem sprøde på en stor pande.
Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Tilsæt svampe, når chorizoskiverne begynder at tage farve.
Lad det stege sammen, til svampene er gyldne.
Servering: Fordel svampe og chorizo over polentagrøden.
Top med mandler, flager af parmesan og frisk oregano.
TIP: Udskift evt. polenta med kartoffel- eller rodfrugtmos.