Pandekager er en crowdpleaser for børn og alle andre. Du behøver ingen anledning for at servere dem. Her får du opskriften på pandekager med brombærflødeskum og bær
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g hvedemel
5 dl mælk
3 store æg
½ tsk. salt
50 g smør
smør til stegning
BROMBÆRFLØDESKUM
5 dl piskefløde
150 g friske brombær
1 spsk. sukker
saft og skal af ½ usprøjtet citron
TIL SERVERING
350 g blandede bær, f.eks. brombær og hindbær
Pandekager med brombærflødeskum og bær (12-14 stk.)
Blend mel, mælk, æg, salt og smeltet smør sammen i en blender, til dejen er helt jævn og uden klumper. Lad den hvile i 15 minutter.
Steg 12-14 tynde pandekager i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.
Brombærflødeskum: Pisk fløden til skum. Skyl brombær, og mos dem i en skål sammen med sukker, citronsaft og fintrevet citronskal. Fold flødeskummet sammen med brombærmosen.
Servering: Fordel brombærflødeskummet på pandekagerne, rul dem sammen, og læg også lidt på toppen. Pynt med bær.