Opskrift - sådan laver du rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce
1. Hæld figner, rødvin, vand, krydderier og appelsinskal i en gryde, og lad det simre under låg i 30 minutter. Tilsæt sukker, skru lidt op for varmen, og lad det koge i yderligere 15 minutter uden låg, til saften er kogt ind til en tyk sirup.
2. VANILJESAUCE: Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde sammen med mælk og fløde. Bring det i kog, sluk for varmen, og lad blandingen trække smag i 15 minutter. Kassér vaniljestangen. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål. Hæld den varme mælkeblanding over, og rør godt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det varme op til lige under kogepunktet, mens du rører, til saucen bliver tyk. 3. Servér den lune vaniljesauce sammen med fignerne. PRØV OGSÅ: Lakridsmarengs med bagte figner (link fjernet) TIP: Du kan sagtens bruge friske figner, hvis du kan få fat i dem. Så skal de kun koge halvdelen af tiden, hvis de ikke skal blive helt mosede