Denne kage bagte Emil i Den store bagedyst, hvor han lod sig inspirere af desserten crepe suzette. Kagen består af pandekager, karamelcreme, appelsinsyltetøj med Grand Manier, mandelstykker og karamelsauce. Her får du opskriften på crepe Suzette pandekage-kage
10 personer
Tid i alt 2 t og 30 min
INGREDIENSER TIL APPELSINSYLTETØJ
8 appelsiner
1 stang vanilje
1 dl sukker
1 citron, saft heraf
1½ dl Grand Marnier
1½ spsk. maizena
lidt vand
KARAMELCREME
4 blade husblas
320 g karamelliseret hvid chokolade
1 l fløde
PANDEKAGER CA. 32 STK.
1 stang vanilje
235 g sukker
10 æg
365 g hvedemel
5½ citron, skal heraf
230 g smør
9 dl mælk
smør til stegning
KARAMELSAUCE
100 g sukker
50 g smør
1,25 dl fløde
1 knivspids salt
FLAMMER
300 g isomalt
6 stk. træspyd
gul og rød pastafarve
DESUDEN
mandler, finthakkede
Opskrift - sådan laver du crepe Suzette pandekage-kage
Appelsinsyltetøj
Riv skrællen af appelsinerne ned i en gryde. Skær det hvide skræl af appelsinerne og hak frugtkødet groft.
Skab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret.
Kog appelsinskal, appelsinkød,citronsaft, sukker, vaniljesukker og Grand Manier til en jævn masse.
Blend grøden med en stavblender for at undgå trevler.
Rør en maizenaen ud i vandet og tilsæt det til frugten.