Opskrift - sådan laver du kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme
1. RISTET BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 175° varmluft. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i grove tern (behold bare skallen på), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med presset hvidløg, olie, honning, salt og peber, og bag dem i 30-40 minutter, til ternene er møre og sprøde i kanterne. 2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag dem i 30 minutter på en anden ovnrist end den med butternutsquashen, til kyllingeskindet er sprødt, og kødet er gennemstegt. 3. RICOTTACREME: Pisk ricotta sammen med fintrevet citronskal, olie, salt og peber, til det får en luftig, cremet konsistens. 4. RISTET BUTTERNUTSQUASH, FORTSAT: Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 7 minutter, til skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, så det meste af skallerne fjernes. Hak hasselnødderne groft. 5. SERVERING: Smør ricottacreme på et salatfad, og anret ristet butternutsquash herpå. Pres citronsaft over, og drys med ristede hasselnødder og mynteblade. Servér som tilbehør til kyllingelårene.
TIP: Udskift evt. ricottacreme med smuldret feta.
Få indkøbslisten til hele ugen her