En smuk fraisier, hvor man kan se kagens fine jordbær langs kanten. Bunden er lavet af mazarin og overhældes med jordbær- og citronmousse. En frisk og flot kage til dessert. Her får du opskriften på fraisier med jordbær og citron
10 personer
Tid i alt 2 t og 45 min
DET SKAL DU BRUGE TIL SABLÉ
90 g sukker
80 g smør
110 g hvedemel
1 æggeblomme
MAZARIN
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 spsk. Amaretto
2 æg
30 g hvedemel
JORDBÆRMOUSSE
3 blade husblas
1½ dl jordbærpuré (jordbær kogt med sukker)
2 dl piskefløde
CITRONMOUSSE
4 blade husblas
1½ dl citronsaft
100 g sukker
1½ dl creme fraiche
2½ dl piskefløde
KARAMELTOUILE
50 g flormelis
50 g smør
25 g hvedemel
frysetørret jordbær
DESUDEN
friske jordbær til pynt
Opskrift - sådan laver du fraisier med jordbær og citron
Sablé
Rør smør, sukker og mel sammen i en minihakker.
Dejen samles med æggeblomme.
Rul ud mellem to stykker bagepapir og på køl i 15 min.
Skær ud med rund udstikker og bag ved 200 grader i ca. 12 min.
Mazarin
Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en foret form - 18 cm i diameter.
Bag i 20 min. ved 175 grader.
Jordbærmousse
Udblød husblas.
Kog jordbær op til en pure og smag til med sukker og citron.
Tilføj husblas i 1,5 dl af massen. Afkøl.
Pisk fløden og bland i puréen lidt i ad gangen.
Kom moussen i en mindre form, end den du lave kagen i, og frys moussen, så du får et indlæg, du kan komme i kagen senere.
Citronmousse
Udblød husblas.
Kog citronsaft op med sukker. Tilføj husblas i den kogende citronmasse og afkøl.
Pisk creme fraiche i og vend den piskede fløde i.
Karameltouile
Blend det hele i en minihakker.
Smør et tyndt ud på en bageplade og bag ved 170 grader til gylden.
Tag ud og hæld strakt frysetørret jordbær på og udstik med rund udstikker 12 cm i diameter.
Samling af kagen
Når din sable er afkølet kommes marzarinen ovenpå, og det kommes ned i en foret kagering.
Læg halve jordbær langs siderne. Husk at duppe dem først, så de er tørre.
Dit jordbærmousse-indlæg tages ud af fryseren og placeres i midten oven på mazarinbunden.
Citronmoussen hældes over og det hele stilles på køl.