1. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Skyl perlebyg, tilsæt, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad perlebyggen koge i ca. 30 minutter, indtil den er al dente.
2. TOPPING: Steg bacontern sprøde på en tør pande, og afdryp dem på fedtsugende papir. Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i baconfedtet sammen med finthakket timian, indtil de er gyldne. Rør friskrevet parmesan i byg-ottoen, og smag til. Skyl grønkålen, riv den i grove stykker uden stilke, og vend grønkål og svampe i byg-ottoen.
3. SERVERING: Pynt retten med bacontern og timian, og servér straks.
ANDRE OPSKRIFTER
Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her
Græskarsuppe med krebsehaler – Få opskriften her