Opskrift - sådan laver du mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef
1. Puds oksemørbraden fri for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i din gryde. Gnub kødet grundigt med røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Brun mørbraden i smør i gryden. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Lad kødet simre i gryden i 1 time under låg. 2. AVOCADO-RIS: Kog ris efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos finthakket koriander og presset hvidløg sammen med avocadokødet. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber. 3. Læg mørbraden på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen i gryden til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og læg kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter. 4. FYLD: Skyl og afdryp sorte bønner i en sigte. Snit iceberg i tynde strimler. Fyld portionsskåle med avocado-ris, pulled beef, sorte bønner og iceberg, og top med cremefraiche, koriander og limefrugt skåret i både.
TIP: Du kan også bruge den lækre pulled beef i en god sandwich.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner – Få opskriften her
Tirsdag: Toast af søde kartofler med svampe og æg – Få opskriften her
Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her
Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her