1. Grøntsagssauce: Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, til de er gyldne og møre. Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødder, og vend begge dele i gryden. Krydr med salt, peber, basilikum og oregano, og steg, til grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og bring i kog. Skyl quinoa i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø. Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med eddike.
2. Grøntsagsplader: Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquash, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne, og skær de nederste halvdele i ½ cm tykke skiver på tværs. Skær de øverste halvdele i ½ cm tykke plader på langs. Fordel skiverne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr let med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
3. Ricottacreme: Rør ricotta, mælk, fintrevet parmesan, salt, peber og muskatnød sammen. Fordel et lag grøntsagssauce i fadet. Fortsæt med skiftevis ricottacreme, et lag butternutsquash (brug de små stykker til at ”lappe” hullerne med) og sauce. Afslut med et lag grøntsagssauce.
4. Topping: Top lasagnen med mozzarella skåret i skiver. Bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°, til osten er gylden.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.
TIP: Savner du de klassiske pastaplader, kan du sagtens bruge dem i stedet for butternutsquash.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her