Rigatoni tager næsten ingen tid at lave og smager af god tid og italiensk sensommer. Her får du opskriften på rigatoni med svampe og valnødder.
4 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
300 g rigatoni (store pastarør)
150 g østershatte
150 g champignoner
3 spsk. olivenolie til stegning
2 stilke frisk rosmarin
2 fed hvidløg
75 g valnøddekerner
25 g smør
75 g friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
friskrevet parmesan
finthakket frisk rosmarin
Opskrift - sådan laver du rigatoni med svampe og valnødder
Kog pastaen, til den er al dente, og hæld vandet fra – gem kogevandet. Rens svampene, og steg dem gyldne i olie på en pande. Tilsæt rosmarinkviste, finthakket hvidløg og valnødder, og lad det stege med i 2 minutter.
Hæld 1½ dl kogevand i panden, og tilsæt pastaen. Bring det i kog, og skru ned på lav varme.
Vend smør og friskrevet parmesan i pastaen, og smag til med salt og peber.
Servér med det samme, gerne med endnu mere parmesan og et diskret drys rosmarin.
TIP: Brug de friske svampe, du bedst kan lide, eller lav retten med tørrede svampe, som først lige skal udblødes.