De sprøde kanelknuder er et rigtig godt alternativ til den klassiske fastelavnsbolle. Her har vi piftet dem op med friske jordbær og creme, og de vil med garanti bringe lykke på kagebordet
20 personer
Tid i alt 2 t og 0 min
Bolledej
5 dl sødmælk
150 g smør
150 g flormelis
1 tsk. stødt kardemomme
800 g hvedemel
50 g gær
mælk til pensling
Kanelsmør
100 g stuetempereret smør
4 spsk. stødt kanel
5 spsk. sukker + lidt til drys
Fyld
4 dl piskefløde
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
500 g jordbær
Sådan laver du kanelknuder med jordbær og creme
Bolledej: Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle og varm op, til smørret er smeltet. Rør af og til, til det koger. Køl mælkeblandingen af.
Bland kardemomme og hvedemel sammen.
Rør gæren i mælkeblandingen, når den er 37° varm.
Hæld melblandingen i en røremaskine med dejkrog. Gem 1-2 dl af den tørre blanding og tilsæt lidt undervejs efter behov. Hæld mælkeblandingen over og ælt ved lav hastighed, til dejen er homogen. Ælt herefter i 10 min. på medium hastighed, til dejen er fast. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte dejen i hånden i ca. 20 min.
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve et lunt sted i 50-60 min.
Varm ovnen op til 220-230°. Bag bollerne i ca. 10 min. Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med mælk. Afkøl.
Kanelsmør: Bland smør, kanel og sukker.
Rul dejen ud til en plade, når den er færdigæltet, og fordel kanelsmørret på.
Fold dejen ovenfra og mod midten og fold dernæst dejen nedefra og op, så den dækker den første foldede del, og du har 3 lag. Skær dejen i lodrette strimler. Sno hver strimmel og bind en knude af den. Drys sukker over knuderne og lad dem hæve i ca. 1 time.
Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne ca. 15 min. Afkøl på en rist.
Fyld: Hæld piskefløde, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en stiv creme. Skær friske jordbær i skiver. Del bollerne i 2. Fordel jordbær i skiver og creme på bollerne. Servér.