Kyllingepilaf med ristede gulerødder
Mad

Kyllingepilaf med ristede gulerødder

14. marts 2019
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Du skal grave dybt i krydderiskuffen, for der skal masser af forskellige krydderier i retten til at give den helt rigtige smag. Her får du opskriften på kyllingepilaf med ristede gulerødder
55 min4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 frisk grøn chili
  • 1 løg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 dl rosiner
  • 1 håndfuld bredbladet persille

KRYDDERIBLANDING

  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kyllingepilaf med ristede gulerødder

1. KRYDDERIBLANDING: Tænd ovnen på 200°. Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen. 3. Dup kyllingestykkerne tørre, smør dem ind i olivenolie, og gnub 1 spsk. af krydderiblandingen ind i skindet. Rens chilien, og hak den fint. Pil løget, og skær det i grove skiver. Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Læg chili, løg, ingefær, hvidløg og gulerødder i et stort ovnfast fad, og vend med olie og resten af krydderiblandingen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til gulerødderne begynder at blive gyldne i kanterne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og tomatpuré, og rør rundt. Læg kyllingelårene i fadet, og sæt det i ovnen i yderligere i 35 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Top med rosiner og persille, og servér. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også