Opskrift - sådan laver du filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa
1. MARINADE: Pres hvidløg. Rør alle ingredienserne sammen, så sukkeret opløses. 2. Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad dem marinere mindst 2 timer på køl, gerne natten over. Tag kyllingelårene op af marinaden, og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Kog ris efter anvisningen på pakken. 3. PAPAJA-AVOCADO-SALSA: Halvér papajaen, og fjern kernerne med en ske. Skær papajakødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olie. Krydr med salt og peber. Servér salsaen til kylling og ris.
TIP: Lad gerne kyllingelårene marinere natten over, så kødet bliver endnu mere mørt og smagfuldt
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Smørstegt torsk og perlespeltsalat med pesto - Få opskriften her
Onsdag: Forårsminestronesuppe - Få opskriften her
Torsdag: Eggs Benedict på rugbrød - Få opskriften her
Fredag: Tikka masala med lam - Få opskriften her