Lammefrikadeller med tilbehør — stegte kartofler og rødbedetzatziki
22. marts 2023
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Lammefrikadeller er perfekt, hvis du er vild med frikadeller i alle afskygninger! Prøv en skøn omgang lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki.
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket lammekød
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
4 stilke frisk timian
3 spsk. hakket bredbladet persille
2 æg
1 dl rasp
1 dl sødmælk
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
STEGTE KARTOFLER
600 g kartofler
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk timian
RØDBEDETZATZIKI
3 mellemstore rødbeder
2 dl græsk yoghurt 10 %
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
2 spsk. finthakket purløg
En skøn græsk middag med lammefrikadeller, kartofler og rødbedetzatziki er både nem at lave og smager fantastisk!
Sådan laver du lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki
Pil løg og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern, eller hak det fint. Skyl timian og persille, og hak det fint.
Rør løg, hvidløg, timian, persille, æg, rasp, mælk, salt og peber sammen med lammekødet, og lad farsen trække i 30 minutter på køl.
Form farsen til frikadeller af passende størrelse, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side
Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og halvér dem. Læg dem i en bradepande, og vend dem med olie, salt, peber og friskhakket timian.
Steg dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Rødbedetzatziki: Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern, eller skær dem i julienne.
Vend med yoghurt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal, salt og peber, og top med finthakket purløg.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.