Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling
Mad

Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling

2. maj 2019
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
I stedet for at fylde pitabrødene kan du bruge dem som pizzabund og fylde dem med lækker kylling og feta! Her får du opskriften på pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling
4 personer
Tid i alt 35 min

GYROS-KYLLING

  • 500 g kylling i strimler
  • 2 spsk. gyroskrydderi
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

LYNSYLTEDE RØDLØG

  • 2 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike

FETACREME

  • 250 g feta
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • peber

SERVERING

  • 8 pitabrød
  • 290 g kalamataoliven
  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling

1. GYROS-KYLLING: Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække på køkkenbordet i 30 minutter.

2. LYNSYLTEDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle med æblecidereddike, og giv det et hurtigt opkog. Tag kasserollen af varmen, og lad løgene køle af.

3. FETACREME: Blend alle ingredienserne i en blender, til blandingen er cremet.

4. GYROS-KYLLING, FORTSAT: Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme, til de er gennemstegt.

5. SERVERING: Rist pitabrød let sprøde i ovnen. Top med fetacreme, gyros-kylling, syltede rødløg, oliven og mynte, og servér straks.

TIP: Gyros-krydderi stammer fra Grækenland og indeholder bl.a. koriander, gurkemeje, spidskommen og chili.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto - Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også