Blåbærtærte smager både friskt og sødt, og cremen er så god, at du får lyst til at drikke den af kanden. Her får du opskriften på en skøn blåbærtærte med vaniljecreme.
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
50 g smør
125 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 æggeblomme
15 g makroner
300 g blåbær
2 spsk. flormelis
1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter
VANILJECREME
4 æggeblommer
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
2 dl piskefløde
2 dl sødmælk
Opskrift - sådan laver du blåbærtærte med vaniljecreme
Blåbærtærte
Smuldr smør og mel sammen med fingrene.
Tilsæt sukker, og saml dejen hurtigt med en æggeblomme.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form.
Knus makronerne, og drys dem ud i tærtebunden.
Vend blåbærrene med flormelis og majsstivelse, og fordel dem over makronerne.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter.
Vaniljecreme
Pisk æggeblommerne luftige med vaniljekorn og sukker, brug en elpisker.
Hæld fløde og sødmælk i en gryde, og læg læg den tomme vaniljebælg i – varm det op til lige under kogepunktet.
Hæld væsken i en tynd stråle ned i skålen med æggeblommerne, mens du pisker.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op, til den begynder at tykne. Den må ikke koge.
Lad cremen køle af, før du serverer den sammen med den nybagte blåbærtærte.