Opskrift - sådan laver du vegetarsushi med fuldkornsris
1. Kog risene i ca. 25 minutter, til de er møre og let klistrede. Lad dem trække, til al væsken er fordampet. Rør risvinseddike i, og lad risene køle helt af i køleskabet. Flæk avocadoer, og skær avocadokødet i skiver. Skræl mangoen, og skær den i skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde stave. Rist sesamfrø på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Læg 1 ark noritang på en rullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over arket i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen. Drys med sesamfrø, og læg avocado, mango og agurk i en stribe på midten. Rul noritangen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten – sørg for at gøre det så stramt som muligt. Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv. 2. SERVERING: Servér sushien med sojasauce, wasabi og syltet ingefær.
TIP: Kog gerne 300 g ekstra ris, så du også har til tirsdagens ret.
Få indkøbslisten til hele ugen her