Opskrift - sådan laver du kalvefrikassé med sommergrønt
Simretid: I alt 2 timer Bring kalvekød og bouillon i kog i en gryde. Læg timian, persille, peberkorn og laurbærblade i en tepose, og luk posen med et stykke kødsnor. Skum overfladen, læg låg på, og lad kødet simre i 1½ time. Pil rødløg, og skær dem i både. Skrub kartofler og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker. Skræl selleri, og skær den i tern. Tag kødet op, og læg det over i en stor skål, når det er mørt (kassér tebrevet med krydderurter). Tilsæt rødløg, kartofler, gulerødder og selleri i kogelagen, og lad det koge, til grøntsagerne er møre. Sigt kogelagen over i en stor skål, og læg grøntsagerne over i skålen til kødet. Smelt smørret i den gryde, du ønsker at servere retten i. Pisk mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogelage lidt efter lidt under omrøring, til du får en jævn sauce. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål, og hæld det gradvist i saucen, mens du pisker. Bring saucen i kog, til den begynder at tykne, og tilsæt så kød og grøntsager. Skyl asparges, og knæk den nederste, lidt træede bund af. Skær aspargesene i grove skiver. Bælg ærterne. Lad asparges og ærter koge med i gryden i et par minutter, så de bliver flot grønne. Smag til med salt og peber, og servér evt. med bredbladet persille.
Få indkøbslisten til hele ugen her